Täydennä ansioluetteloasi

Etkö tänä kesänä napannutkaan sitä unelmien kesätyöpaikkaasi? Sen sijaan että murehtisit asiaa, on nyt hyvä aika tehdä parannuksia joiden ansiosta ensi kesänä saisit työskennellä juuri siellä missä haluatkin!

Lähde: sxc.hu

Mieti ensin miksi et saanut juuri sitä kesätyötä minkä oikeasti olisit halunnut. Oliko syynä ehkä koulutuksen puute vai eikö työhakemuksesi kertonutkaan sinusta tarpeeksi? Kartoittamalla ongelman voit ryhtyä toimenpiteisiin sen korjaamiseksi.

CV:tä on hyvä täydentää muillakin kuin työpaikoilla ja koulutuksella. Esimerkiksi kurssit ja vapaaehtoistyö merkitsevät paljon kun tarjolla on monia samat taidot omaavia kesätyöhakijoita. Jos haluat esimerkiksi ohjaamaan lasten kesäleiriä, kannattaa etukäteen jo käydä ensiapukurssi. Näin sinun ansioluettelosta näkee että olet omistautunut asialle ja halunnut kouluttaa itseäsi. Tässä tapauksessa myöskään työnantajan ei tarvitse huolehtia enää sinun kouluttamisestasi. Jos taas haluat ravintolaan töihin, voi erilaiset lyhyet tarjoilijakoulutukset olla se mikä erottaa sinut muista hakijoista.

Monet tapahtumat hakevat myös vapaaehtoistyöntekijöitä piireihinsä. Jos joku itseäsi kiinnostava tapahtuma on lähiseudullasi, kannattaa vapaaehtoiseksi pyrkiä. Vaikka tästä työstä ei saisi rahaa, tarjoaa se arvokasta kokemusta. Vapaaehtoistyön tekeminen antaa myös tärkeän viestin myöhemmin sille henkilölle joka lukee työhakemuksesi: pidät työstä niin paljon, että haluat tehdä sitä vaikka ilmaiseksi! Olet myös ahkera ja motivoitunut.

Nyt on yli puoli vuotta aikaa täydentää oma CV siihen kuntoon että unelmiesi kesätyö napsahtaa kohdallesi. Ryhdy siis töihin!

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Täydennä ansioluetteloasi

  1. aatu sanoo:

    Hyviä neuvoja! Tajusin juuri pistää noita työturvallisuus ynnä muut kortit ja todistukset laittaa CV:lle voimassaolopäivän kera. Ainakin tällä rakennus/tekniikka-alalla on tärkeää, että kortit ovat voimassa riittävän pitkään työnhaun aikana, vaikka työpaikkojenkin kautta on mahdollisuus uusia ne. Saapa oman CV:nkin hyvään kuntoon seuraavaa kesää varten.

    • Mira sanoo:

      Kiitos kommentista aatu! Ehdottomasti kaikki suoritetut kortit ja kurssit mitkä liittyvät omaan alaan kannattaa ansioluetteloon merkata! Näin CV näyttää paremmalta ja mahdollinen uusi työnantaja tietää mitä on jo suoritettuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s