Lopeta kesätyöt hymyillen!

Kesä alkaa lähetä loppuaan ja kesätyön tekeminen vaihtuu pian koulutöihin. Monille kesätyöt ovat antoisa kokemus ja poikivat hyviä suhteita alan ihmisiin ja mahdollisesti töitä vielä seuraavallekin vuodelle. Työt kannattaakin lopettaa huolella ja muistaa ainakin tässä kirjoituksessa listatut asiat.

Jätä itsestäsi hyvä mielikuva. Kun olet työskennellyt koko kesän ahkerasti, ei sinun kannata lähteä työpaikalta ovet paukkuen pois. Hyvin tehty kesätyö voi poikia töitä vielä seuraavaksikin vuodeksi, joten älä pilaa sitä. Kiitä työkavereita mukavasta kesästä ja poistu hymyillen!

Lähde: sxc.hu

Pyydä työtodistus. Kesätöiden päätyttyä kannattaa työntekijän aina pyytää työtodistus. Työtodistuksen saaminen kruunaa ahkeran työnteon ja myöhemmin uutta työpaikkaa hakiessa sillä saattaa olla suuri merkitys. Todistusta voidaan tarvita myös koulutuspaikkaa tai valtion tukea hakiessa.

Pyydä suosituksia. Hyvin tehty kesätyö ansaitsee hyvät suositukset pomoltasi! Älä siis epäröi pyytää niitä työtodistuksen lisäksi. Hyvät suositukset auttavat sinua eteenpäin.

Tarkista palkkatodistus. Kesätyöntekijät voivat joskus joutua huonoon asemaan kun kyse on rahasta. Palkat voivat olla kesän jälkeen saamatta tai niitä ei ole maksettu oikein. Varmista siis että olet saanut juuri sen verran palkkaa kuin työsopimuksessa sovittiin. Varmista myös että lomarahat on maksettu oikein. Lopputili on maksettava viimeisenä työpäivänä, ellei muuta ole sovittu. Jos lopputili viivästyy sovitusta, on työnantaja velvollinen maksamaan täyden palkan odotusajalta, kuitenkin enintään 6 päivältä.

Lepää ennen opiskelujen alkua. Muista ottaa vielä kaikki irti loppukesästä ennen koulujen alkua. Unohda siis kesätyöt niiden loputtua ja ota rennosti jaksaaksesi seuraavan lukuvuoden!

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s