Pukeudu alan mukaan

Pukeutumisella viestimme omaa persoonaamme, emmekä halua ulkopuolisen tahon määräävän mitä laittaa tänään päälle. Työelämässä emme kuitenkaan aina voi mennä omien ehtojemme mukaan, vaan on hyvä noudattaa työpaikan ja alan pukeutumissääntöjä. Mitä nämä pukeutumissäännöt kuitenkin ovat jos niitä ei missään erikseen mainita?

Jo työhaastatteluun mennessä sinun on hyvä ottaa selvää kannattaako sisään astua jakkupuvussa vai kelpaako rennompi ote pukeutumiseen. Tässä vaiheessa perustiedot alasta auttavat ja vinkkejä saa vaikka yrityksen nettisivuilta: miten työntekijät ovat pukeutuneet henkilöstökuvissa?

Maalaisjärjen käyttö on toki suotavaa kun mietit miten uuteen työpaikkaan tulisi pukeutua. Jos haastattelun aikana voit havainnoida muiden työntekijöiden asuvalintoja, jotta osaat myöhemmin laittaa sopivat vaatteet töihin.

Työala määrää pitkälti sen miten työntekijät pukeutuvat. Pankinala on esimerkiksi virallisen pukeutumisen kannattaja. Alan työtehtävissä onkin siis hyvä pukeutua siististi suoriin housuihin ja kauluspaitaan. Naisilla tämä antaa kuitenkin enemmän vapauksia kuin miehille, eikä heidän tarvitse kulkea aina jakkupuvussa vaan nykyään muutkin siistit vaatteet kelpaavat.

Monesti luovat alat, kuten mainos- ja viestintätoimistot kannattavat enemmän persoonan näyttämistä myös pukeutumisella. Ei ole kuitenkaan suotavaa astua näihinkään yrityksiin shortseissa tai avonaisissa vaatteissa, jos kyseessä on työhaastattelu tai asiakastapaaminen. Silloin laitetaan edustavampi asu päälle.

Seuraavan kerran kun asioit pankissa, mainostoimistossa tai kaupassa, kiinnitä huomiota työntekijöiden pukeutumiseen ja mieti onko se sopiva kyseisellä alalla! Näin opit samalla eri paikkojen pukeutumiskoodeja.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Pukeudu alan mukaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s