Tee itsellesi työhakemus videona

Erottautuminen satojen hakijoiden joukosta voi tuntua vaikealta perinteisen työnhaun keinoin. Onneksi nykyisin verkko tarjoaa mahdollisuuden maustaa hakemustaan monella tavalla. Videohakemukset ovat jo jonkin aikaa olleet kovassa nosteessa erityisesti rapakon takana ja ovat hiljattain rantautuneet myös Suomeen.

Esimerkiksi suomalainen Just Recruit Me käyttää sivustollaan videohakemuksia perinteisen työhakemusten rinnalle ja Tampereella 1.2.2012 pidettävässä Rekrytorissa tulee olemaan mukana CV-videobaari, jossa kävijät voivat päivän aikana käydä maksutta nauhoittamassa oman videohakemuksen. CV-videobaarissa mukana olevat yritykset julkaistaan lähempänä Rekrytorin ajankohtaa.

Videohakemusten etuna on se, että sen avulla voi tuoda esille niitä asioita itsestään, jotka eivät ilmene suoraan työhakemuksessa. Jos on hakemassa tiettyä paikkaa, voi videon myös kohdentaa suoraan sitä silmällä pitäen. Videohakemus on erityisesti eduksi niille, jotka eivät kirjallisesti ole yhtä lahjakkaita kuin suullisesti. Huonosti kirjoitettu hakemus voi jättää hyvän työntekijän suotta haastattelun ulkopuolelle.

Joitakin työnhakijoita videohakemus avittaa siis suurestikin. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että huono videohakemus voi kääntyä työnhakijaa vastaan. On hyvä myös miettiä onko videohakemuksen tekemisestä konkreettista hyötyä oman työnhaun ja haetun työalueen kannalta. Esimerkiksi asiakaspalvelussa tai media-alalla, jossa olemuksella ja ulosannilla on suuri merkitys, videomuotoinen hakemus on tervetullut lisä.

Hakuvideon teknisistä vaatimuksista

Videohakemuksen ehdoton maksimipituus on viisi minuuttia, ihanteellinen videohakemuksen pituus on 1,5 minuuttia. Videohakemusta voisi ajatella kuin traileria elokuvalle. Siinä annetaan esimakua työnantajalle siitä, mitä on luvassa.

Hakemuksen ei tarvitse olla HQ-laatua. Nykyisillä web-kameroilla ja kännyköillä saa jo riittävän hyvälaatuista jälkeä. Hyvä valaistus ja ääni ovat myös osa miellyttävää videohakemuskokemusta. Kännykän tai kameran äänenlaatuun ei voi paljon muuten vaikuttaa kuin valitsemalla rauhallisen kuvauspaikan. Kannettavista tietokoneista puolestaan löytyy lähes poikkeuksetta sisään rakennettu mikki. Jos tuntuu, että koneen oma mikki ei riitä, kannattaa kokeilla headsettiä.

Videon editoimiseen voi käyttää Windowsille tarkoitettua ilmaiseksi netistä ladattavaa Windows Live Movie Makeria ja Macilla yleisesti käytettyä Final Cut Prota, jota voi kokeilla ilmaiseksi 30-päivän ajan.

Tärkeää videota kuvatessa on myös katsoa kameraan sekä puhua selkeästi ja luonnollisesti. Asu kannattaa valita haettavan aseman mukaisesti. Videolla voi kertoa jotain henkilökohtaista itsestään, mutta pääpaino tulisi olla ammatillisessa sisällössä.

Valmiin videohakemuksen voi linkittää työnhaku- tai johonkin sosiaalisen median profiiliin. Lisäksi videota voi välittää verkostoilleen ja linkin mainita perinteisessä työhakemuksessa.

Esimerkkejä videohakemuksista:

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Tee itsellesi työhakemus videona

  1. Paluuviite: Millainen on työnhakuvideo? — Tommi Kivimäki

  2. Mikko Honkala sanoo:

    Vautsi, nämä ohjeet ja mallivideo ovat täyttä rautaa!
    Tervetuloa Tampereen Rekrytorille 1.2.2012 tutustumaan, miten CV-videobaari toimii.
    terv.
    Rekrytorin tiimi

  3. Ann-Christine sanoo:

    Kiitos, tulemme mielellämme!:)

  4. Paluuviite: Vila hakee myyjää – työhakemukset vain videomuotoisena |

  5. Paluuviite: Case Vila – Miten videomuotoiseen rekrytointiin päädyttiin | Maria Rajakallio

  6. Paluuviite: Nooran blogi » Nooran vinkkejä some-avusteiseen työnhakuun

  7. Paluuviite: Torstai 7.4.2016 – riekonmarjablogi

Jätä kommentti