Tuunaa CV:si

Työhakemuksen tekeminen ei ole enää niin simppeli juttu kuin viisikymmentä vuotta sitten. Vakiopohja kävi paikkaan kuin paikkaan, eikä ulkonäöllisiin seikkoihin tarvinnut kiinnittää sen enempää huomioita. Viime vuosina visuaalisuus on kuitenkin nostanut päätään.

Perustyöhakemuksilla pärjää edelleen työnhaussa, mutta ne myös hukkuvat massaan. Työnantajien huomiosta kisataan videoiden, eri mallisten ja näköisten CV:en avulla. Myös verkko on liittynyt vahvasti kilpailuun. Osaan työpakoista voi jo hakea suoraan LinkedIn-profiililla, eikä ole outoa myöskään linkittää omaa Facebook-sivua tai Twitter-profiilia työhakemukseen.

Verkosta löytyy lisäksi monia käteviä palveluita, joissa voi rakentaa oman portfolionsa tai työhakemuksensa kädenkäänteessä. Uusimpana näistä vizualize.me. Palvelu muuttaa helposti LinkedIn-profiilin tiedot visuaaliseen muotoon. Työnantaja näkee yhdellä silmäyksellä kaikki oleellisemmat tiedot hakijasta pähkinänkuoressa.

Visuaalisuus ei saa kuitenkaan mennä selkeyden edelle. Työnantaja kiinnostaa ennen kaikkea työhakemuksesta löytyvä informaatio, visuaalisuus toimii vain huomionherättäjä.

Jos perinteinen työhakemus ei tunnu tuottavan tulosta, kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan jotain erilaista. Pienikin visuaalinen yksityiskohta voi olla juuri se, mikä kiinnittää työnantajan huomion. Huolellisesti laadittu ja mielenkiintoisen näköinen työhakemus toimii avaimena menestykkääseen työnhakuun.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s