Case Siili Solutions

Yritysten some-viestinnässä on havaittavissa muutoksia. Yhä useammat yritykset ovat oivaltaneet, että pelkkä läsnäolo somessa ei riitä, vaan sosiaalisen median kanaviin pitää panostaa. Verkossa surffaillessa törmääkin välillä onnistuneisiin tapauksiin ja myös Suomesta löytyy oivia esimerkkejä siitä, kuinka some-viestinnän voi oikeaoppisesti hoitaa. Halusin nostaa erityisesti esille helsinkiläisen Siili Solutions IT-palveluyhtiön.

Siili ei selvästikään ole kasvoton organisaatio, sillä henkilöstö on otettu kiinteäksi osaksi yrityksen viestintää. Youtubesta löytyy Siilin yritysvideo, jossa konkreettisesti esitellään sen työpaikkaa ja henkilöstöä. Facebookiin ja Twitteriin postataan myös työntekijöiden mieleenpainuvia lausahduksia, miksi juuri he ovat siilejä: ”Olen Siili, koska käppäilen (ketterästi), nuuskin (mahdollisuuksia), enkä kiroile (muutakuin sarjakuvissa).” –Joona

Siili Solutions ansaitsee kiitosta myös onnistuneesta työnhakutavasta. Töitä ei tarvitse hakea vaivalloisia lomakkeita täyttämällä, vaan avoinna olevaa paikkaa pystyy hakemaan esimerkiksi suoraan LinkedIn-profiililla. Kotisivut ja some-sivustot ovat myös visuaalisesti ja kielellisesti näyttävät. Siili Solutions on luonut yhtenäisen konseptin, jonka tunnistaa huvittavista siili-hahmoista sekä siiliin viittaavista ilmauksista. Tällä hetkellä yritys etsii esimerkiksi ohjelmointiin erikoistunutta Agile Hedgehogia.

Siili Solutions viestii raikkaalla ja mieleenpainuvalla tavalla, josta muutkin yritykset voisivat ottaa mallia. Hyvä some-viestintä ei vaadi aina ihmeellisyyksiä: positiivinen ja keskusteleva asenne sekä aktiivisuus some-kanavilla vievät jo todella pitkälle.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Case Siili Solutions

  1. Vesa sanoo:

    Siili -hahmot muistuttavat hiukan liikaa Itse ilkimys (Despicable me) hahmoja? Googlettakaa vapaasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s