Rekrytointineitsyys meni

Tätä voisi ehkä jopa pitää hieman ironisena. Olen kohta ollut töissä työnhakuun ja rekrytointiin liittyvässä hankkeessa lähes 1,5 vuotta ja kirjoittanut prosessista lukuisia blogitekstejä puolin jos toisinkin, mutta omat kokemukseni ovat melko yksipuolisia. Olen monta kertaa ollut työnhakijan saappaissa, mutta en kertaakaan rekrytoijana.

Rekrytointineitsyys meni vihdoin tässä kuussa, kun JobiJobi!-palvelu etsi itselleen some-henkistä harjoittelijaa.  Oli vaan jo aikakin! Rekrytointiprosessi kokonaisuudessaan antoi minulle paljon  uusia oivalluksia ja vinkkejä työnhakuun, niin nurinkuriselta kuin se kuulostaakin!

Tässä huomioitani ja mitä työnhakijan kannattaa ehdottomasti muistaa työnhakuprosessin aikana:

  1. Kyllä, rekrytoijat huomaavat oikeasti, jos et ole panostanut työhakemukseen tai et ole lukenut työilmoitusta. Suoraan roskakoriin menevät copy-paste -tuotokset. Työilmoitusta kannattaa ajatella kirjeenä, johon teet vastauksen.
  2. Älä pelkää tehdä työhakemuksestasi persoonallisen näköistä. Värikäs tai muuten erilainen työhakemus piristää ja erottuu mustavalkoisten perusaseteltujen työhakemusten keskeltä. On hyvä kuitenkin muistaa pitää sisältö etusijalle.
  3. Työhaastattelutilanteeseen tultaessa kättelele jämäkästi. On yllättävää, kuinka suuri merkitys kädenpuristuksella on. Löysä kädenpuristus antaa huonon ensivaikutelman.
  4. Älä tule työhaastatteluun tyhjin käsin. Vaikka rekrytoija ei olisi pyytänyt tuomaan mitään mukanansa, kannattaa silti ottaa työnäytteitä, työtodistukset tai edes oma hakemuksensa mukaan. Se antaa työnhakijasta valmistautuneen kuvan.
  5. Myös rekrytoijaa jännittää. Minua ainakin jännitti! Työnhakijan jännittäminen ei haittaa niin kauan kuin juttu sujuu.
  6. Työnhakijan asenne vaikuttaa työhaastattelun sävyyn. Tämä oli ehkä suurin yllätys itselleni. Se onko työnhakija jäykkä, virallinen vai avoin, vaikuttaa myös haastattelijan asenteeseen. Työhaastattelija haluaa pitää työnhakijasta, ei hän olisi muuten kutsunut tätä työhaastatteluun! Kannattaa pyrkiä siis olemaan mahdollisimman rento ja avoin, katsoa silmiin ja muistaa hymyillä.
  7. Valmistele mielessäsi muutamia kysymyksiä työhaastattelijalle. Se osoittaa kiinnostusta työpaikkaa kohtaan ja sen, että olet tehnyt kotiläksysi.
  8. Kättele haastattelijaa myös ulos lähtiessä. Pienet yksityiskohdat kruunaavat onnistuneen työhaastattelun.

JobiJobi!-palvelun uutena harjoittelija aloittaa 1.6 Satakunnan ammattikorkeakoulun medianomiopiskelija Mira Metsälä. Hän laittoi meille työhakemuksen Facebookin kautta. Onnea Mira!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s