Älä anna mustan aukon imeä työmahdollisuuksiasi

Harvemmalla meistä löytyy vesitiivis CV. Opiskelut, matkailu, työttömyys, perheen vaatimukset tai sairastuminen jättävät ansioluetteloon omat jälkensä. Työhakemusta tehdessä näitä aukkoja ei pitäisi ohittaa. Työantajat suosivat työhakijoita, joilla on ollut jatkuva työura tai jotka ovat käyttäneet todistettavasti aikaansa taitojensa kartuttamiseen. Pahimmassa tapauksessa ammottava aukko ansioluettelossa saattaa siis maksaa etenemisen työhaastatteluun.

Jotkut hakijoista yrittävät vältellä aukkoja jättäen avoimia päivämääriä edellisen työnantajan kohdalle tai laittavat pelkän vuosiluvun tarkkojen päivämäärien sijaan. Työnantajan sumuttaminen ei ole kuitenkaan hyvä idea. Jossain vaiheessa työnhakuprosessia hän saattaa vaatia viralliset paperit nähtäväksi. Paras tapa välttää kompastuminen ansioluettelon aukkoihin onkin olla avoin ja rehellinen. Rekrytoijat ovat ihmisiä ja ymmärtävät kyllä, että elämä ei aina mene niin kuin suunnittelee.

Avoimuuden lisäksi kannattaa yrittää esittää tauot eri työpaikkojen välillä positiivisessa valossa. Mitä siitä kaudesta on oppinut ja miksi se tekee sinusta paremman työntekijän. Esimerkiksi kotiäiti voi vedota siihen, että kotiäitinä olo on työtä siinä missä muutkin ja on lisännyt hänen organisaatiokykyänsä ja pitkäjänteisyyttä.

On myös luonnollista, varsinkin nykytyömarkkinoilla, että uuden työn löytämisessä saattaa kulua useampakin kuukausi. Joka ikisestä ansioluettelon aukosta ei kannata siis ottaa stressiä. Liika selittely herättää ainoastaan työnantajan epäilykset.

Lyhyt ja napakka selitys perusteluineen on paras aukon täyttämiseen ansioluettelossa. Lisäksi jos edellisestä työpaikasta on kulunut pidempi aika, kannattaa selittelyn sijaan käyttää paperitilaa työnantajan vakuuttamiseen siitä, että on ajan tasalla oman alansa tapahtumista, taidot ovat edelleen terässä ja on sitoutunut uraansa.

 

 

 

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s