VIERASKYNÄ: Palaute työelämässä

Olen siinä mielessä ollut erittäin onnekas kaikkien työpaikkojeni suhteen, että minulla on aina ollut loistava esimies. He ovat ottaneet minut avosylin vastaan uutena työntekijänä, opettaneet hommat kädestä pitäen ja ylipäätään toimineet esimerkkinä olemalla ammattimaisi. Mikä tärkeintä he muistivat myös antaa palautetta.

Palaute on ollut niin hyvää kuin huonoakin, mutta se on aina annettu asiallisesti. Palaute onkin mielestäni tärkeä osa työntekoa ja itsensä kehittämisessä. Vaikenta on, varsinkin itselläni, tulkita palaute oikein ja löytää pääpointit. Tällä tarkoitan niitä asioita, mihin kannattaa keskittyä jatkossa tarkemmin ja tietysti ne asiat, jotka jo menevät hyvin.

Tämä toimii molempiin suuntiin. Kun minua on alaisena ja työntekijänä kohdeltu hyvin, olen myös kokenut velvollisuudekseni tehdä työni niin hyvin kuin mahdollista. Tällä tavoin ilmapiiri pysyy hyvänä, motivaatio korkealla ja työn laatu paranee. Laatu onkin nykyään yrityksille tärkein kilpailukeino oli tuote, työ tai ala mikä tahansa. Se tulee olla aina niin työntekijällä kuin esimiehillä ykkösprioriteettina. Tällaiseen ajatusmalliin toki pitää olla halua ja intoa molemmilla osapuolilla ja kaikki kehitys lähtee palautteesta.

Mikko Antila

JobiJobi! julkaisee kevään aikana Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutetun Verkkoviestintä ja markkinointi-kurssin opiskelijoiden työelämään liittyviä blogitekstejä.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s