Sosiaalisen median profiilit osaksi tulevaisuuden työnhakua

Suomessa CV:n merkitys työnhaussa on vielä suuri. Harvassa ovat ne työpaikat, jotka eivät vaatisi hakijoilta perinteistä ansioluetteloa työhakemuksen liitteeksi. Sosiaalisen median myötä CV:n merkitys työnhaussa on kuitenkin laskussa.

Talouslehti The Wall Street Journal kirjoitti hetki sitten USA:n työnhaun uusista tuulista. Yhä useammat yritykset ovat alkaneet hyödyntää rekrytoinneissaan hakijoiden sosiaalisesta mediasta löytyviä profiileita perinteisten ansioluetteloiden sijaan. Työnantajien ja rekrytoijien mukaan hakijan verkkoon rakentamat työnhakuprofiilit ja sosiaaliseen mediaan tuottama sisältö kertovat kaiken tarvittavan työhistoriasta ja osaamisesta. Työnhaku tapahtuu toisin sanoen pelkästään linkkien avulla.

Trendi johtuu pitkälti työnantajien ja rekrytoijien halusta selvittää, millainen hakijan persoona on. Perinteinen CV ei kerro juurikaan hakijan luonteesta tai sopivuudesta työhön, sillä ansioluetteloissa painotetaan liiaksi työ- ja koulutushistoriaa. Rekrytoinnista vastaavat henkilöt ovatkin kiinnostuneita verkosta löytyvästä tiedosta: hakijan sosiaalisessa mediassa käymät keskustelut auttavat valottamaan hakijan persoonaa sekä antavat aidomman kuvan kuin työnantajaa varten luodut kiillotetut ansioluettelot.

Suomalaista työnhakua ja rekrytointia luonnehditaan hyvin perinteiseksi, vaikkakin sosiaalisessa mediassa on ollut myös kaavoista poikkeavaa työpaikkailmoittelua. Sosiaalisessa mediassa toimivat yritykset saattavatkin panostaa työpaikkailmoitteluun, mutta itse työnhaku tapahtuu kuitenkin edelleen perinteistä reittiä. Hyvistä sosiaalisen median profiileista ei olekaan Suomessa vielä kovinkaan paljon hyötyä, sillä avoimeen paikkaan hakeminen tapahtuu edelleen yritysten nettisivujen kautta.

Nähtäväksi jää, ymmärtävätkö yritykset Suomessa uudenlaiset työnhaun mahdollisuudet ja väheneekö CV:n merkitys työnhaussa jossakin vaiheessa.

Lisätietoja:

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203750404577173031991814896.html

http://www.justrecruitme.com/fi/content/kelkka-k-ntyy-9123

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2012/01/wsj_moni_amerikkalaisfirma_ei_enaa_lue_ansioluetteloita_3202358.html

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s