VIERASKYNÄ: Onnistunut työnhaku

Ansioluettelo on yksi työnhaun peruselementeistä. Ilman toimivaa ansioluetteloa työhaastatteluun pääsy ja työpaikan saanti on vaikeaa. Olemme monesti kuulleet, mitä ansioluettelon tulee sisältää, mutta miten erottua muiden hakijoiden joukosta on yksi avainkysymys. Asiakirjan tulee olla selkeästi jäsennelty ja ytimekäs. Täytyy myös muistaa, että ansioluetteloa tulee tarkastella ulkopuolisen henkilön näkökulmasta. Samanlaista ansioluetteloa ei voida lähettää eri alan yrityksiin, vaan jokaisen tulee olla tiettyyn toimenkuvaan yksilöity.

CV:n sisältöä miettiessä kannattaa lähestyä kaikkea positiivisesta näkökulmasta. Työnhakijan tulee korostaa vahvuuksiaan, mutta olla silti rehellinen. Esimerkiksi harrastusten listaus ei ole yksi tärkeimmistä asioista, mutta sopiva harrastus saattaa korvata esimerkiksi puuttuvaa työkokemusta. Työnantajalle voi olla hyvinkin merkitsevää se tieto, että olet kiinnostunut aiheesta myös vapaa-ajalla, sillä se kertoo sitoutumisesta.

Nykypäivänä ansioluettelon ei myöskään tarvitse välttämättä olla ainoastaan tekstidokumentti, joka lähetetään työnantajalle. Kannattaa miettiä, millaiseen työhön olet hakemassa ja mitä taitoja annetuissa työtehtävissä arvostettaisiin. Ansioluettelo voi siis myös sisältää muunlaista materiaalia, kuten esimerkiksi itse kuvatun videon, mikäli tämä on työnkuvalle sopivaa. Ajat muuttuvat ja yhä enemmän teknologiseen suuntaan. Tällaiset ”New Media” -CV:t tekevät jo tuloaan tavallisten tekstidokumenttien rinnalle ja monilla aloilla ovatkin jo arkipäivää työnhaussa.

JobiJobi! julkaisee kevään aikana Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutetun Verkkoviestintä ja markkinointi-kurssin opiskelijoiden työelämään liittyviä blogitekstejä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s