VIERASKYNÄ: Vuokratyön vaikeus

Moni meistä on varmasti törmännyt mainoksiin, joissa henkilöstövuokrausfirmat lupaavat tähdet taivaalta: ”Tule meille niin yhdistetään osaaja sekä työnantaja. Me löydämme sinulle oman alasi töitä tai halutessasi täysin uusia haasteita ja uramahdollisuuksia.” Moniko meistä todellisuudessa on saanut töitä rekrytointifirman kautta?

Itse olen ollut yhden paikallisen vuokrafirman listoilla noin vuoden ajan. Minulle on tarjottu sinä aikana tasan yhtä työpaikkaa. Viime syksynä sain mahdollisuuden mennä paikalliseen teollisuusyritykseen kiireapulaiseksi. Työn oli tarkoitus kestää kaksi viikkoa, mutta loppuen lopuksi olin siellä töissä kaksi kuukautta. Lisäajan työhön hankin itse kysymällä kyseisestä firmasta, että olisiko duunia enemmän.

Mitä olen kavereilta kuullut, niin kovin moni muukaan ei ole tätä kautta työllistynyt. Haastatteluissa on luvattu käytännössä varma työpaikka, mutta todellisuus on ihan muuta. Työnvälitysfirmojen listoilla on varmasti satoja työntekijöitä, mutta tarjoavatko firmat läheskään kaikille hakijoille töitä?

Ovatko työnvälitysfirmat sittenkin vain suuri kupla, johon moni meistä on työpaikan toivossa langennut?

Joonas Merisalo

JobiJobi! julkaisee kevään aikana Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutetun Verkkoviestintä ja markkinointi-kurssin opiskelijoiden työelämään liittyviä blogitekstejä.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s