Kesätyörekryssä ei kannata luottaa pelkästään puskaradioon

YLE Satakunnan ja Satakunnan yrittäjien teettämän tutkimuksen mukaan puskaradio on Työvoimatoimistoa tehokkaampi rekrytoinnissa. Puskaradio on eittämättä erityisen tehokas varsinkin vaikeiden paikkojen täyttämisessä, mutta kesätyörekryssä se ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Yritykset turvautuvat kesätyörekryssään helposti puskaradioon, koska prosessia pidetään (varsinkin isoissa taloissa) vaivalloisena ja raskaana prosessina. Päästäkseen helpommalla yritykset täyttävät kesätyöpaikat työntekijöiden lapsilla ja sukulaisilla eli yrityksen sisäisen puskaradion kautta. Tämä on kuitenkin pidemmän päälle lyhytnäköistä.

Puskaradion avulla yritys saa kesän työtarvekapasiteetin täytettyä vaivattomasti ja nopeasti, mutta saadaanko näin motivoituneita ja yrityksestä oikeasti kiinnostuneita työntekijöitä? Suurin osa näistä puskaradion kautta rekrytyistä on hakenut kesätöihin yritykseen vain sen takia, että olisi jotain töitä ja vielä todennäköisemmin vanhempien painostuksesta.

Osa yrityksistä tuntuu unohtaneen, että kesätyöntekijät ovat potentiaalisia tulevaisuuden työntekijöitä yritykselle. Tästäkin syystä kesätöihin kannattaisi palkata motivoituneita kesätyöntekijöitä.

Markkinoinnilliselta ja viestinnälliseltä kannalta, ovat yrityksen työntekijöiden sukulaisten ulkopuolelta palkatut kesätyöntekijät myös otollisempia. Jos kesätyökokemus on ollut positiivinen, vievät he siitä viestiä eteenpäin uusille ihmisille.

Yritysten olisi välillä paikallaan vilkuilla omaa pihanurmea pidemmälle. Jo yrityksen imagon kannalta olisi hyvä ainakin osa kesätyörekrystä toteuttaa puskaradion ulkopuolella. Nuorten kuva yrityksestä tuskin paranee, jos joka kesä yrityksen kesätyöpaikat täyttyvät suhteilla. Talon ulkopuolelta rekryttäessä yritys pysyy lisäksi paremmin kartalla, millaista osaamista on liikkeellä.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s