VIERASKYNÄ: Nuorten ja opiskelijoiden kesätyöt

Nuorien työttömyys on ollut kasvussa ja kesätöidenkin saaminen voi olla hankalaa. Myös opiskelujen ohessa tehtävät lisätyöt tuntuvat olevan kiven alla. Kesätyöpaikat ovat erittäin suosittuja nuorten sekä opiskelijoiden keskuudessa. Nuoriso haluaa tienata ensimmäiset pennosensa ja opiskelijat mukavan rahallisen pohjan taas seuraavalle lukukaudelle.

Kesätöiden hakeminen kannattaakin aloittaa jo hyvissä ajoin. Parhaat paikat viedään nopeasti ja hakijoita on paljon suhteessa avoimien paikkojen määrään. Kannattaa myös olla avoin, eikä rajoittaa töitä täysin omaan alaan, koska se voi maksaa työpaikan jostain muualta. Muiden kuin oman alan työstä saa lisäksi hyvää kokemusta sekä uusia näkökulmia tulevaisuudelle.

Suositeltavaa on aloittaa kesätöissä käyminen jo mahdollisimman nuorena, koska kokemus on tärkeää ja se edesauttaa töiden saamisessa myös tulevaisuudessa.

Palkkapuoli on lähes jokaisessa paikassa lähellä minimiä kesätöitä tehdessä, joka on ymmärrettävää, mutta harmillista. Parhaiten tuntuu tienaavan, jos pääsee tekemään vuorotyötä tai työtä, jossa matkustellaan eli ”keikkahommia”.

 Omia kokemuksia:

Olen työskennellyt monessa eri yrityksessä monelta eri alalta, enkä ole koskaan rajannut hakuani tiettyihin segmentteihin, vaan olen ollut kaikelle avoin. Työskentelen esimerkiksi ensi kesän energiatekniikan alalla, vaikka opiskelenkin liiketaloutta. Lisäksi pidän vaihtelusta, varsinkin yhdeksän kuukauden opiskelujen jälkeen on hienoa tehdä muutakin kuin istua pöydän ääressä.

Kesätöiden haun aloitan yleisesti siinä tammi-helmikuun taitteessa, jolloin olen saanut tietää jo hyvissä ajoin ennen kesää, missä työskentelen. Tämä on suositeltavaa varsinkin Porin seudulla jossa tuntuu töitä olevan nihkeästi. Eli ei muuta kuin hakuja vetämään ja työniloa nuoret!

Elias Kalliomaa

JobiJobi! julkaisee kevään aikana Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutetun Verkkoviestintä ja markkinointi-kurssin opiskelijoiden työelämään liittyviä blogitekstejä.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s