VIERASKYNÄ: Liikunnan avulla virtaa työelämään

Olen tehnyt kesätöitä erilaisissa yrityksissä ja ylioppilaaksi päästyäni vuonna 2008 ollut vakituisessa työsuhteessa ennen opiskelemaan tultuani Satakunnan ammattikorkeakouluun yli kaksi vuotta. Olen huomannut, että oli toimenkuvani työssä mikä tahansa, aina täysimittaisen työpäivän jälkeen minua väsytti ja paljon. Silloin helposti otin pitkät päiväunet, varsinkin jos vaihtoehtona oli television töllöttäminen tai kaupassa käynti.  Mielestäni olisikin tärkeää, että työn vastapainona ihmisillä olisi mahdollisimman paljon liikunnallisia harrastuksia. Liikunta tuo lisää energiaa työpäiville ja itse työkin saattaa tuntua paljon mukavammalta.

Ihminen on luotu liikkumaan, joten näyttöpäätteen äärellä istuminen sekä töissä että kotona eivät voi olla terveellistä. Liikunnan avulla ihmisen fyysinen ja henkinen terveys paranevat ja sen varmasti kaikki myöntävät. Jos ihminen ei ole tottunut liikkumaan säännöllisesti, niin uskon, että kun näistä asioista juttelee muiden ihmisten kanssa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, motivaatio liikkumiseen kasvaa ja samalla kynnys alenee.

Omasta kokemuksesta olen huomannut, kuinka suuri vaikutus liikunnalla on työssäjaksamiseen. Tein yli kaksi vuotta sellaisia töitä, missä minun ei tarvinnut kuin istua tietokoneen äärellä kahdeksan tuntia päivässä. Työpäivien jälkeen en jaksanut kuin avata television, ehkä nukkua vähän ja käydä kaupassa. Tiesin jo kauan, että teen väärin, kun en liikkunut työpäivien jälkeen.

Sitten ystäväni sai minut eräänä päivänä kuntosalille ja muutaman hikitreenamisen jälkeen huomasin, miten jaksan työssäkin paremmin ja energiaa löytyy ihan älyttömästi enemmän iltaisin. Lisäksi saatoin ennen olla hyvinkin usein sairauslomalla flunssan tai kuumeen takia, mutta nyt vastustuskykyni on parantunut huomattavasti.

Työnantajien olisi syytä kannustaa omia työntekijöitään liikkumaan, koska se parantaa työntekijän tuottavuutta ja työssä viihtyvyyttä. Voisiko työpaikkaliikunnan lisääminen olla yksi ratkaisu eläkkeellesiirtymisajan pidentämiseen?

Risto Ruoho

JobiJobi! julkaisee kevään aikana Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutetun Verkkoviestintä ja markkinointi-kurssin opiskelijoiden työelämään liittyviä blogitekstejä.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s