Palkkatoivomukseen kannattaa panostaa

Työhakemuksen kiperin kohta monelle on lähes poikkeuksetta palkkatoivomuksen määritteleminen. Liian korkean palkkatoivomuksen vaarana on, että hinnoittelee itsensä ulos jo heti rekrytointiprosessin alkumetreillä. Liian matala palkkatoivomus saattaa puolestaan kieliä työnantajalle itseluottamuksen puutteesta.

Lähde: rgbstock.com

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että palkkatoivomusta ei kannata laittaa työhakemukseen, jos sitä ei erikseen pyydetä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että se todennäköisesti otetaan puheeksi viimeistään työhaastattelun aikana. Oma palkkatoivomus on hyvä miettiä siis ainakin ajatustasolla valmiiksi.

Alan työehtosopimuksesta (kts. Finlex) löydät työntekijäjärjestön ja työnantajien järjestön sopimat alan minipalkat. Palkkaan vaikuttavat lisäksi hakijan työkokemus ja työn vaativuustaso. Vastavalmistunut siis todennäköisesti saa alan työehtosopimuksen mukaisen palkan, kun kokeneempi voi pyytää korkeampaa palkkaa. Vinkkejä palkkatoivomukseen kannattaa kysyä myös oman alan liitolta tai tsekata palkkalaskuri -sivustolta, mitä muut samoissa tehtävissä toimivat saavat keskimäärin.

Loppupeleissä palkka on neuvottelukysymys. Myös opiskelija tai vastavalmistunut voi saada mediaanipalkkaa korkeampaa palkkaa, jos siihen on hyvät perustelut. Ensimmäisessä työpaikoissa yleensä tärkeämpää on kuitenkin saatu kokemus kuin palkka. Tärkeintä palkkatoivomusta määriteltäessä on pysyä realistisena.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s