VIERASKYNÄ: Intohimosta työksi

En olisi osannut kuvitellakaan, kun ensimmäisen kerran jumppasaliin 5-vuotiaana astelin, että tämä tulee olemaan suuri osa elämääni. Tämä tarina koskee varmasti meitä monia, jos uskallamme tarttua haasteisiin…

Nuoret urheilijat eivät arvaa, että työtä löytyy lähempää kuin osaa aavistaa. Moni meistä harrastaa jotakin, kuten minä harrastin voimistelua. Nyt löydän itseni jumppasalilta joka ilta. Oman voimistelijaurani päätyttyä oli kunnia saada opettaa omia taitojaan pienemmille. Tällä hetkelle olenkin hyvin menestyneiden 12–14 –vuotiaiden tyttöjen valmentajana.

Monessa urheiluseurassa kaivataan motivoituneita nuoria ja miksi ei aikuisiakin, ohjaajan ja valmentajan rooliin. Vaikka olisit itse vielä lajin harrastaja, se ei estä sinua toimimasta valmentajana. Valmentaja toimii lasten ja nuorten esikuvana, on sitten kysymys mistä tahansa lajista.

Valmentajalta vaaditaan sitoutumiskykyä sekä halua toimia lajin parissa. Se antaa mahdollisuuksia moneen. Valmentajan työssä on mahdollisuus kouluttautua, sekä ken ties, vaikka siitä tulisi täysipäiväinen ammatti. Tieto valmennustyöstä edesauttaa mahdollisuuksia tuleviin töihin. Työnantajat katsovat eduksi aktiivisen nuoruuden. Valmentaminen kertoo työnantajalle sitoutumis- sekä vastuunottokyvystä.

Mikä olisikaan helpompi tapa ansaita, kuin toimia oman lajin parissa?  Tartu tilaisuuteen ja ota yhteyttä seuraasi, mikäli olet innostunut lajisi harrastaja ja haluat kehittää itseäsi ja muita liikunnan parissa. Meitä valmentajia ei ole koskaan liikaa ja jokainen seura kaipaa aina lisää nuoria ja innokkaita urheilijoita valmennustiimiinsä. Nuoret urheilijat tuovat uudet näkemykset lajiin ja sitä kautta kehittää lajin toimintaa omassa seurassaan.

Rakkaudesta lajiin on oma mottoni. Valmentaminen ei tunnu työltä vaan se on intohimo.

Elisa Kämppä

JobiJobi! julkaisee kevään aikana Satakunnan ammattikorkeakoulussa toteutetun Verkkoviestintä ja markkinointi-kurssin opiskelijoiden työelämään liittyviä blogitekstejä.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s