Jobvite: Facebook ohittaa LinkedInin työnhaun kanavana

Jobviten tekemän tutkimuksen mukaan USA:n työttömistä työnhakijoista jo 54 % käyttää sosiaalista mediaa työnhaussaan. Lisäksi tutkimuksesta käy ilmi, että ns. supersosiaaliset eli ne, jotka ovat aktiivisia sosiaalisessa mediassa, löytävät työtä varmemmin kuin ne, jotka ovat verkossa passiivisia.

Tutkimuksen mukaan Facebookin merkitys työnhaussa on kasvussa. Esimerkiksi 16 % työnhakijoista ilmoitti saaneensa vinkin avoimesta työpaikasta Facebook-ystävältään. Lisäksi yksi viidestä työnhakijasta ilmoittaa ammattiin liittyvät tietonsa Facebookissa. Huomion arvoista on myös se, että 1,8 miljoonaa amerikkalaista sanoo, että nykyinen työ on löytynyt nimenomaan Facebookin kautta.

Huolimatta siitä, että LinkedInillä on selkeästi ammatillinen tarkoitus, Jobviten tutkimus osoittaa, että jo nyt Facebookin merkitys työnhaussa on suurempi kuin LinkedInin. Facebookissa on 84 % työnhakijoista, kun taas esimerkiksi LinkedInissä on vain 35 %.

Facebookin profiiliuudistukset saattavat olla yksi merkittävä syy tähän kehitykseen. Noin vuosi sitten Facebook julkaisu profiilin, jossa uraan liittyvät henkilötiedot näkyvät profiilissa heti ensimmäisenä. Facebookin käyttäjät luokittelevatkin ammatilliset tiedot usein miten julkisiksi kaikille, näin myös meillä täällä Suomessa. Näin esimerkiksi headhuntaajat voivat käyttää Facebookia samoin kuin LinkedIniä on totuttu käyttämään suorahauissa.

LinkedInin merkitystä ylemmän toimihenkilöstön ja korkeakoulutuksen saaneen väestön työnhaussa ei voi kiistää, mutta ns. suorittavan työn tekijät eivät ole LinkedInissä. Toisin sanoen Facebook-profiili ei ole sidoksissa koulutukseen, ikään, asemaan tai sosiaaliseen statukseen kuten LinkedIn-profiili näyttäisi olevan. Siksi myös tästä syystä Facebookilla on potentiaalia nousta työnhaun ykkösverkostoksi myös täällä meillä Suomessa.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s