Vila hakee myyjää – työhakemukset vain videomuotoisena

Ann Christine Wahl bloggasi viime viikolla otsikolla Tee itsellesi työhakemus videona. Nyt videolle olisi sitten todenteolla käyttöä, sillä naistenasusteliike Vila etsii Tampereelle myyjää, eikä hakemukseksi kelpaa mikään muu kuin video. Videon voi ilmoituksen mukaan toimittaa työnantajalle joko videona tai verkkolinkkinä.

Tampereen Vila lienee ensimmäinen työnantaja Suomessa, joka on pyytänyt työhakemukset videomuotoisena. Uskoisin että ennakkoluuloton asenne uudenlaista rekrytointitapaa kohtaan johtaa tässä Vilan rekrytoinnissa hyvään tulokseen.

Vilan työnhakuilmoituksessa mol.fi-sivustolla lukee seuraavasti: ”Olet jo varmaan asiakkaanamme huomannut, kuinka tärkeää asiakaspalvelu ja myynti on arvoissamme. Etsimme todellista tiimipeluria ja valloittavaa persoonaa, joka on tavoitteellinen ja myyntityö on lähellä sydäntä.”

Tekstistä on helposti luettavissa, että myyjän tehtävään haetaan nimenomaan hyvää asiakaspalvelijaa, valloittavaa ja myyntihenkistä persoonaa. Näiden seikkojen esiintuominen paperilla voi olla vaikeaa tai vähintäänkin haasteellista. Hyväkään kirjoittaja ei pysty välttämättä tuomaan perinteisessä, kirjoitetussa työhakemuksessa kaikkea oleellista riittävän selkeästi esiin.

Hyvä kirjallinen ilmaisu ei välttämättä edes ole asiakaspalvelijalle oleellinen taito, riittää kun muut vuorovaikutustaidot ovat kunnossa: Osaa keskustella, kuunnella ja lukea asiakasta. Toisin sanoen imaisu- ja esiintymistaidot ratkaisevassa asemassa myyjän työssä, ei kirjallinen kompetenssi.

Työhakemus videona sopii myyjän tai asiakaspalvelijan hakuprosessiin erinomaisesti. Näin työnhakijalla on mahdollista tuoda esiin myyntityössä tarvittavia vuorovaikutustaitoja ja omaa persoonaansa valitsemallaan tavalla eikä huono kirjallinen ilmaisu jää työnsaannin esteeksi. Toisaalta myös työnantajan mahdollisuudet juuri oikean ja sopivan henkilön palkkaamiseen paranevat, koska huono kirjallinen työhakemus ei karsi hyviä ja sujuvia esiintyjiä haastatteluista ja todelliset myyntitalentit pääsevät videoista esiin.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Vila hakee myyjää – työhakemukset vain videomuotoisena

  1. Paluuviite: Asenne ratkaisee rekrytoinnissa(kin) | Kohina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s