”Rekrytointi SoMessa toimii kuin nakkikastike”

LinkedInissä toimiva ryhmä Sosiaalinen media rekrytoinnissa on kasvanut tasaista tahtia. Tänään ryhmään kuulu 596 jäsentä, joista osa on rekrytoinnin ja henkilöstöalan ammattilaisia ja osa muuten vaan kiinnostunut rekrytoinnin kehittymisestä sosiaalisessa mediassa.

Eilen ryhmä sai jälleen uuden jäsenen. Ryhmään liittyi 3D-teknologiaa ja pelejä kehittävä Fantastec Oy :n luoja ja toimitusjohtaja Juha Väisänen. Fantastec on pelialan yritys, joka tekee innovatiivista, opetuksellista pelimaailmaa, joka muuttaa pelaamisen hauskaksi oppimisen muodoksi

Ryhmään liittyessään uusi liittyjä tekee itsestään esittelyn. Väisäsen esittely kiinnitti huomioni heti, sillä hän ilmoittaa suorasukaisesti, että sosiaalinen media rekrytoinnin välineenä toimii kuin nakkikastike. Nakkikastike on sinänsä minulle mysteeri, koska en voi ymmärtää, että miten joku osaa tehdä ruskeaa kastiketta ilman savua ja klimppejä. Mutta yritän kuitenkin tällä tietämykselläni tulkita metaforan ja päädyin tähän: Nakkikastike on halpa ja helppo valmistaa (suurimman osan mielestä) ja se makunautintona uppoaa lähes kaikkiin suomalaisiin vauvasta vaariin :).

Perusteluna sosiaaliseen median toimivuuteen rekrytoinnissa Juha Väisänen tuo esiin yrityksensä kaksi rekrytointicasea:

Väisänen kertoo, että laittoi LinkedIniin muutamia viikkoja sitten lyhyen viestin siitä, että Fantastec hakee COO:ta eli operatiivista johtajaa. Jo muutamassa päivässä yritys sai useita potentiaalisia hakijoita.

Toisena casena nakkikastikkeen toimivuudesta Väisänen kertoo vuoden takaisesta Fantastecin pelisuunnittelijan hausta näin: -Vuosi sitten haimme pelisuunnittelijaa ja teimme ilmeisesti Suomen ennätyksen some-rekrytoinnissa. Fantastecin hassunhilpeä työpaikkailmoitus levisi Facebookissa ja blogeissa niin, että loppujen lopuksi saimme yli tuhat työnhakijaa ja yrityksestämme kirjoitettiin mm. Aamulehteen, Tekniikka&Talouteen, Markkinointi &Mainontaan sekä useampiin pienempiin medioihin. Eipä pöllömpi tulos parin tunnin ideoinnilla!

Ote Fantastecin rekrytointi-ilmoituksesta:

Pelisuunnittelija/moderni kylähullu, Fantastec Oy, Oulu

Fantastec Oy on oululainen, väsynyt ja ankea pelifirma. Ihan silkasta itsekritiikin puutteesta johtuen tavoitteemme on taivaissa. Voitimme vahingossa innovatiivinen yritysidea 2009 –kilpailun ja saimme epähuomiossa asiakkaiksi muutaman oman alan huippuorganisaation. Seuraavaksi seilaamme vuotavalla liikeideallamme globaalien pelimarkkinoiden ristiaallokkoon.

Tarjoamme väsyneen organisaation selkärangattoman tuen, mielikuvituksettomia palkkioita (kuten ihan vähän käytettyjä Koskilinjojen kertalippuja), tietokoneen että pääset Facebookiin, jossa työpäivä kuluu rattoisasti sekä kahvia että bullaa niin paljon, että saat mahahaavan vähintään maaliskuussa. Älä kuitenkaan huoli lääkekaapissa on laastaria. Aamupäivät voivat olla aneemisia, mutta tiimikokouksissa riittää huurteistä… (cont).

Alunperin mol.fi-sivustolle jätetty ilmoitus  päätyi mm. Naurunappulaan, josta koko teksti on edelleen luettavissa:

http://naurunappula.com/536435/eipa-muuta-kuin-hakemusta-kirjottelemaan.jpg

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: ”Rekrytointi SoMessa toimii kuin nakkikastike”

  1. Teemu Korpi sanoo:

    Ruskeaa kastiketta valmistaessa kannattaa ottaa huomioon, ettei ruskista jauhoja liian kuumalla, sekoittaa koko ajan ja käyttää sopivasta voita. Kyllä, voita. Sitten kun kaataa vetta joukkoon, olisi parasta, että vesi on kuumaa, melkein kiehuvaa. Tällöin jauhot kypsyvät mahdollisimman nopeasti, mikä vähentää klimppiintymistä. Kannattaa myös, ainakin ekalla kaadolla, kaataa vetta enemmän kuin, mitä voi-jauho-seosta on sillä hetkellä pannulla. Sekoita koko ajan, mutta älä melo vellejä hellalle. Antoisia kastikehetkiä!

  2. Marika Pöyri sanoo:

    Kiitos Teemu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s