Hyvä työilmoitus säästää resursseja

Rekrytointi lähtee työilmoituksen tekemisestä ja suunnittelusta. Rutiininomaiset, hajuttomat ja mauttomat työpaikkailmoitukset eivät auta yrityksiä löytämään parhaita työntekijöitä. Ajatuksella ja huolella tehty työilmoitus houkuttelee yrityksen kannalta oikeanlaisia hakijoita ja nopeuttaa näin valintaprosessia sekä säästää yrityksen resursseja.

Rekrytoinnista vastaavana pitäisi olla henkilö, joka on hyvin perillä täytettävästä työpaikasta. Esimerkiksi tulevan työntekijän esimies tai joku HR-osastolta työpaikasta informoitu työntekijä. Kokonaisvastuu prosessista pitäisi kuitenkin olla yhdellä henkilöllä, jolla on koko valintaprosessin läpi langat käsissä.

Ennen työilmoituksen tekemistä kannattaa tehdä perusteellinen tehtävänkuvaus. Tehtävänkuvas toimii työilmoituksen pohjana, auttaa haastatteluvaiheessa sekä antaa myös rekrytoijalle paremman kuvan siitä, mitä haetaan. Tehty tehtävänkuvaus auttaa lisäksi rekrytoijaa perustelemaan prosessin eri vaiheissa tehtyjä valintoja ja päätöksiä, jos ne aiheuttavat kysymyksiä työnhakijan oikeuksien rikkomisesta (Tarja Mattila, Työpaikkailmoitukset ja niissä esiintyvä syrjintä).

Hyvän työpaikkailmoituksen tekeminen on haastavaa. Sen pitäisi olla samaan aikaan ytimekäs, mielenkiintoinen ja yrityksen näköinen. Monille hakijoille työilmoitus on ensikosketus yrityksen kanssa, joten siihen sijoitettu aika ei suinkaan ole turhaan heitettyä. Mitä paremmin ilmoitus vastaa yritystä ja heijastelee sen ilmapiiriä ja työkulttuuria, sitä suuremmalla todennäköisyydellä yritykseen saadaan palkattua sopiva työntekijä.

Työpaikkailmoituksen välttämättömyydet:

Titteli
Titteli selkokielellä. Jos kyseessä on esimerkiksi puhelinmyynnistä, puhutaan puhelinmyynnistä. Työtehtävää ei pidä verhota hienoihin englanninkielisiin titteleihin tai harhaanjohtaviin nimityksiin. Se eksyttää hakijan ja hukkaa niin hakijan kuin yrityksen aikaa.

Yrityksen kuvaus
Tarkoitus ei ole selostaa yrityksen koko historiikkia. On hyvä olla siis lyhyt ja ytimekäs. Hakijalla voi antaa osoitteen paikkaan, josta yrityksestä löytyy enemmän tietoa.

Työpaikan kuvaus
Tässä kohtaa voi käyttää hyväkseen tehtävänkuvausta.

Vaatimukset
Vaatimusten pitäisi olla realistisia. Liian korkeat vaatimukset karkottavat turhaan potentiaalisia hakijoita. Kannattaa listata erikseen työpaikan kannalta olennaiset vaatimukset ja taidot, jotka ovat plussaa.  On hyvä myös muistaa, että työpaikkailmoituksissa ei voi asettaa hakijoita eriarvoisiin asemiin esim. sukupuolen, iän tai ulkonäön perusteella.

Työn luonne
Kokoaikatyö, sijaisuus, harjoittelu.

Palkka ja työedut
Palkan julkaisu on jokaisen yrityksen itse päätettävissä. Hyvät työedut lisäävät työpaikan vetovoimaa.

Yhteystiedot
Työpaikkailmoituksessa on aina hyvä näkyä kehen ottaa yhteyttä, jos työnhakijalla ilmenee kysymyksiä. Olennaista on myös ilmoittaa mihin, miten ja milloin työhakemus toimitetaan.

 

Lähteet: Rekrymokat, Bill Humbert: Building an effective job description, Mashable: How to write a job description

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Hyvä työilmoitus säästää resursseja

  1. jorma airas sanoo:

    kiitos, auttoi ilmoituksen teossa!

  2. Paluuviite: Hyvä työilmoitus säästää resursseja | MyJobCafe.net

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s