@AnnWahl pohtii: Enemmän työpaikkoja tarjolla – Suomi uuteen nousuun?

Tilastokeskus julkaisi viime viikolla uusimmat tilastot avoimista työpaikoista. Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä oli 59 000 avointa työpaikkaa, joka on 19 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, jolloin avoimia työpaikkoja oli 49 700.

Avointen työpaikkojen määrä kasvoi erityisesti kaupan, kuljetuksen ja majoitus- ja ravitsemustoiminnan aloilla sekä ammatillisessa, tieteellisessä ja teknisessä toimessa (Tilastokeskus, Liitetaulukko 5). Alueittain tarkasteltuna avoimet työpaikat lisääntyivät etenkin Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa (Tilastokeskus, Liitetaulukko 4).

Vaikuttaisi siis siltä, että Suomi olisi lähdössä uuteen nousuun, koska yritykset haluavat rekrytoida viime vuotta enemmän. Tämän hetkinen työttömien tila herättää kuitenkin myös kysymyksiä. Miten Nokialta ja pahasti kärsineeltä metsä- ja paperialalta työttömäksi jääneet massat asettuvat tähän kuvaan? Entä yli 50-vuotiaat työttömät ammattilaiset? Löytääkö 59 000 avointa työpaikkaa oikeasti ottajansa?

Tällä hetkellä ainakaan ei. Tilastokeskuksen mukaan vaikeasti täytettävien paikkojen osuus avoimista työpaikoista kasvoi 23 prosentista 36 prosenttiin. Työnantajat ovat siis kohdanneet tänä vuonna enemmän rekrytointivaikeuksia kuin viime vuonna. Miten saamme työttömät ja työpaikat kohtaamaan?

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s