MEDIATIEDOTE: Facebookista voi tulla kanava nuorten työllistymisen ohjauksessa ja seurannassa

Facebookin käyttöä testataan tiettävästi nyt ensimmäistä kertaa nuorten työllistymisen tai jatko-opiskelujen neuvonnassa ja seurannassa. JobiJobi! -palvelussa on suunniteltu neuvontaa ja seurantaa varten internet-sovellus Jobi-Monitor, joka toimii osana Jobi-osaaja -sovellusta Facebookissa.

Jobi-Monitor pyytää opiskelijalta tietoa tämän jatkosuunnitelmista ja niiden toteutumisesta säännöllisin väliajoin. Sovellus on kuitenkin ensisijaisesti ohjauksen väline, jonka kautta opiskelijaryhmien ohjaajat pitävät yhteyttä ohjattaviinsa. Ohjaaja voi myös kommunikoida opiskelijan kanssa sovelluksessa.

Sovelluskokeilulla pyritään saamaan syrjäytymisvaarassa olevat nuoret ohjauksen piiriin jo varhaisessa vaiheessa. Tavoitteena on lisäksi nuoren yhteydenottokynnyksen madaltaminen mahdollistamalla kommunikaatio sellaisessa foorumissa, joka on muutenkin nuorella aktiivisessa käytössä. Nuoren ei kuitenkaan ole pakko käyttää sovellusta Facebookin kautta, vaan sovellus on tehty erilliseksi sivuksi, jota voi käyttää internetissä tai mobiililaitteessa.

Yksinkertaisimmillaan valmistumisvaiheessa oleva nuori valitsee sovelluksesta omaa tilannettaan kuvaavan kohdan: Työ, jatko-opiskelu, armeija/äitiysloma/muu tai Help, joista hän pääsee tarkentamaan tilannettaan sekä lähettämään ohjaajalle viestin niin halutessaan. Tarkoituksena on, että opiskelijan on uudistettava statuksensa tasaisin välein. Mikäli opiskelija ei tee niin, ohjaaja muistuttaa siitä. Sovellustestauksesta saatua tietoja ja tuloksia voi tulevaisuudessa soveltaa mm. nuorten työllistymisen neuvonnassa ja seurannassa.

Facebook valittiin sovelluksen toimintaympäristöksi, koska verkkoyhteisöllä on arviolta yli 1,9 miljoonaa käyttäjää Suomessa. Suomalaisten nuoret ovat aktiivisia Facebookin käyttäjiä, sillä esimerkiksi vuoden takaisen IRO Receachin tutkimuksen mukaan suomalaisista 15‒24-vuotiaista nuorista 77 %:lla on Facebook-profiili. Tämän ikäryhmän profiilien määrä on todennäköisesti nyt suurempi.

JobiJobi!-palvelu on aloittanut sovelluksen kehittämisen ja testaamisen Koulutuskuntayhtymä SataEdun ohjaajien ja opiskelijoiden kanssa. Ensimmäiset opiskelijaryhmät ottavat Jobi-osaajan käyttöönsä toukokuussa 2011.

Jobi-osaaja on työnhaun ja rekrytoinnin sovellus Facebookissa

Jobi-osaaja on Facebook-sovellus. Sovellus on osa Työtä Meille Nyt ja Heti! hankkeen lanseeraamaa JobiJobi! -palvelua, joka edistää nuorten rekrytointia ja kehittää sosiaaliseen mediaan työnhakusovelluksia. Facebookissa toimiva Jobi-osaaja eroaa perinteisistä työnhakupalveluista sosiaalisen median ympäristön lisäksi tagihakuominaisuutensa vuoksi.

Työtä Meille Nyt ja Heti! on Satakunnan ELY-keskuksen rahoittama ESR-hanke, jota koordinoi Satakunnan ammattikorkeakoulu. Hankkeen tavoitteina ovat lisätä nuorten työnhakuvalmiuksia ja työnhakuosaamista verkossa ja verkostoissa, tuottaa työvoimaviranomaisille hyviä sosiaalisen median käytänteitä työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtauttamiseen sekä kehittää yrityksille työkaluja sosiaalisen median avulla tapahtuvaan rekrytointiin.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s