Tykkää musta Facebookissa

Minun ohellani varmasti moni muukin kun on aikoinaan aloittanut Facebookin käytön, on tavoitteena ollut huvi, rentoutuminen ja kavereiden kanssa verkostoituminen, ei rekrytointi. Työelämä on kuitenkin melkeinpä salakavalasti ujuttautunut myös yksityiselämän puolelle. Tästä todisteena viimeaikaiset kissankorkuiset otsikot Facebook-potkuista.

Suomessa ei Facebook-kommenttien takia ketään ole vielä erotettu. Pelkkä loukkaava kirjoittelu Facebookiin ei riitä, vaan työnantajan pitää myös pystyä todistamaan, että kommentoinnista on tapahtunut konkreettista vahinkoa yritykselle (Saksalainen koruyhtiö vs. Suomalainen nainen, Yle.fi 22.2.2012). Rapakon takana Facebook-potkut ovat jo kuitenkin arkipäivää.

Itsestäänselvyys on, että internetiin ei kannata aivan mitä tahansa kirjoitella ja latailla. Itseäni kuitenkin ärsyttää ajatus siitä, että työmaa työntyy yksityiselämän puolella ja koko aika pitäisi pelätä työnantajan varjoa.  Tosiasia on joka tapauksessa se, että jos rekrytilanteessa työnantaja haluaa sinut googlettaa, hän myös sen tekee, oli se sallittua tai ei.

Yhdysvalloissa on siihenkin keksitty ratkaisu, miten työ- ja yksityisminä saadaan pidettyä erossa toisistaan. Facebook Pages ei ole sinänsä mikään uusi keksintö, mutta se on saanut uusia käyttötarkoituksia. Omaa sivua ei tehdä enää yritykselle tai omalle lempibändille vaan itselleen. Itsensä brändääminen saa täysin uuden merkityksen.

Tässä linkki omalle sivulleni.

Oman julkisen sivun tekoa puoltaa erityisesti se, että sivun tekeminen on helppoa, nopeaa ja sivuun voi liittää omia työnäytteitään, jotka kertovat osaamisesta enemmän kuin kymmenen sivun CV. Sivun nähdäkseen ei myöskään tarvitse olla henkilön kaveri ja tykkääjiä satelee!

Suhteettoman vaivattomasti voi siis nukkua yöunensa rauhassa, pitää oma profiili itsellään ja saada lisäboostausta työnhakuun. Ja miksei antaa myös sivun osoitetta työnantajalle, saa sitten oikein luvan kanssa kaivella, jos niin haluaa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s