Työkkärin Tytti tuli Facebookiin

Työkkärin Tytti on mielenkiintoinen ja odotettu avaus TE-toimistojen jalkautumiselle sosiaaliseen mediaan. Työkkärin Tytin Facebook-sivu avattiin viime viikon tiistaina. Työkkärin Tytti on Satakunnan TE-toimistojen ylläpitämä julkinen Facebook-sivu. Tytti kertoo sivullaan työkkärin nuorten palveluista, neuvoo koulutusasioista ja jakaa vinkkejä työnhakuun.

Työkkärin Tytti on ottanut käyttöönsä Työ- ja elinkeinotoimiston vanhasta nimityksestä Työvoimatoimisto väännetyn Työkkärin, mikä on erinomainen asia, sillä TE-toimisto viraston nimenä ei ole vielä kansaa tavoittanut. TE-toimisto on edelleen Työkkäri meille muille kuin itse organisaatiossa sisällä oleville.

TE-toimisto tavoittelee Työkkärin Tytin Facebook-sivun kautta nuorta asiakaskuntaa. Haastetta tehtävässä ainakin riittää, sillä nuorten suosion tavoittaminen sosiaalisessa mediassa ei ole helppo tehtävä, ei etenkään toimijalta, jonka imago ei välttämättä ole se kaikkein trendikkäin nuorten silmissä. Tytin suurimpina haasteina on tehdä itsestään tunnettu ja luotettu sosiaalisen median toimija. Tämä ei käy käden käänteessä vaan siihen tarvitaan aikaa ja sitoutumista sekä kokemuksen kautta tullutta sosiaalisen median toimintaperiaatteiden syvää ymmärrystä.

Sosiaalinen media on uusi toimintaympäristö TE-toimistoille. Siellä pätevät aivan eri lainalaisuudet kuin tuttujen toimiston seinien sisäpuolella. Ennakkoluulottomalla ja rohkealla asenteella pääsee kuitenkin jo hyvään alkuun. Onnistumisen edellytykset valtiovirkailijan sosiaaliseen mediaan menolle ovat olemassa. Esimerkiksi Suomen Poliisi on todistanut tämän jo moneen kertaan.

Joka tapauksessa on hieno juttu, että olemme saaneet Tytin avulla TE-toimiston sinne, missä sen nuoret asiakkaatkin ovat: sosiaaliseen mediaan. Suunta on oikea. Siksi olisi toivottavaa, että nuoret lähestyisivät Tyttiä, haastaisivat hänet kysymyksillään ja antaisivat hänelle palautetta. Väylä on nyt luotu. Näyttäkää että työkkäriä tarvitaan sosiaalisessa mediassa!

Tähän lopuksi en malta olla heittämättä haastetta: Työkkärin Tytti tule myös Twitteriin!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s