Ottaisitko sinä mapoyrin töihin – vaikka hän #twiittaasaunasta?

Sivusin viime viikolla blogissani Työnhakutaidot 2.0 – Fiksut työnhakijat tekevät sen somessa asiaa, joka askarruttaa varmasti jo yleisesti verkon käyttäjiä:  Minkälaisen kuvan potentiaalinen työnantaja saa minusta verkossa?

Yhä useammin työantaja tekee työnhakijakandidaatista verkkohakuja eli googlettaa työhaastatteluun tulevan. On enemmän kuin todennäköistä, että tuleva työnantajani käy katsomassa, millainen ihminen olen verkon välityksellä. Työnhakijana onkin parempi unohtaa, että tällainen toiminta on laitonta. Tietoisuus laista tai sen olemassa olo ei suojaa ketään, koska käytännössä lain valvominen on mahdotonta.  On siis parempi keskittyä siihen, mitä minusta työnhakijana verkossa irti saa.

Kuten jo Työnhakutaidot 2.0 – Fiksut työnhakijat tekevät sen somessa -blogikirjoituksessa kirjoitin, toiset fiksut työnhakijat, rakentavat tietoisesti työnhakijakuvaansa. Heille verkkoläsnäolon yksi perimmäisistä tarkoituksista on edistää omaa työllistymistä sekä urakehitystä. Tällaiset henkilöt esimerkiksi miettivät tarkkaan, mitä profiileihinsa laittavat ja missä verkostoissa heidän kannattaa näkyä.

Yllättävää on, että minä tämän blogin ylläpitäjänä ja kirjoittajana, en ole oikeastaan aiemmin miettinyt, minkälaisen kuvan minusta täältä verkosta saa? Huolisiko esimerkiksi minut joku töihin twitter-tweettieni perusteella tai siitä huolimatta?

Siitähän sitten piti ottaa heti selvää. Pyysin apua analyysiin kahdelta työnantajalta Konservatiivilta ja Liberaalilta. He antoivat minusta asiantuntevat lausuntonsa ja poimivat muutaman esimerkin twiiteistäni. Kiitän heitä avusta!

Tällainen minä mapoyri olen twiittieni perusteella työnantajan silmin:

Mapoyri käyttää twitteriä melko ammattimaisesti. Hän twiittaa työhönsä liittyvistä asioista kuten esimerkiksi sosiaalisesta mediaan, viestintään ja suomen kieleen liittyvistä asioista. Twiittiensä perusteella hän osoittaa selkeästi olevansa perillä oman alansa asioista. Hän seuraa aktiivisesti alansa uutisointia ja pyrkii pysymään tiedon aallon harjalla.

Hänestä saa twiittien perusteella melko sosiaalisen kuvan, sillä hän osallistuu keskusteluihin melko aktiivisesti. Joskin hänen kommenttinsa ovat usein melko omalaatuisia ja piikikkäitä. Hän myös esittää mielipiteitään vaikka häneltä ei niitä erikseen kysytä. Toisaalta jotkut twiitit ilmentävät henkilön luovuutta ja kekseliäisyyttä, mutta myös yllätyksellisyyttä ja jopa arvaamattomuutta.

 Konservatiivi: Naurattaako tällainen huumori oikeasti jotakuta? Verbi jalassa…  Henkilö ei suhtaudu vakavasti omaan alaansa vaan pilkkaa sitä hyvin halvalla huumorilla.

Liberaali: Minusta on hyvä että ihminen osaa nauraa myös sille, mihin suhtautuu vakavasti ja repiä siitä huumoria. Suomen kieli on naurun asia, välillä!

 Konservatiivi: Tämä tweetti on kirjoitettu tiistaina. Vastuuntuntoinen aikuinen ihminen ei juhli keskellä viikkoa kuin erittäin painavasta syystä. Ja tässähän oli kyse Outojen ihmisten päivästä vai mikä se nyt ikinäkään oli…  Ei siivoa työpöytäänsä. Merkki ihmisestä joka ei ole järjestelmällinen.

Liberaali: Eikö se näin mene:  tyhjä työpöytä – tyhjä pää? Ei ole tämä pää ainakaan tyhjä. Sekavasta en tiedä.

 Konservatiivi: Vie työt kotiin. On kohta burn outissa ja lapsi heitteillä. Maksaa rahaa, siis sairaslomat ja kuntoutukset.

Liberaali: Takoo rautaa silloin kun se on kuumaa eli silloin kun on inspiraatio. Se ei ole aina kahdeksan ja neljän välissä työpaikalla. Ja tietokoneella voi tehdä muutakin kuin töitä… kaiketi. Mutta lapsi on oikeassa. Äiti ei saisi olla niin paljon koneella.

 Konservatiivi: Ilman verta, hikeä ja kyyneleitä ei synny kuin keskinkertaista. Ei talvisotakaan intohimolla voitettu tai siis hävitty…

Liberaali: Intohimo ja innostus työssä kertoo siitä että pitää siitä mitä tekee. Tykkään!

 Konservatiivi: Hörhöille ei ole sijaa teollisuudessa, siellä missä raha syntyy.

Liberaali: Luova hulluus kunniaan. Parhaat innovaatiot syntyvät siitä.

Konservatiivi: Osaa se näköjään jonkun sanan englantiakin. Plussaa siitä. En silti käsitä, miksi joku hyppää hankeen ja vieläpä alasti.

Liberaali: Omaperäistä nyt kun avantouinti on niin trendikästä. Harva hyppää hankeen ja vielä englanniksi.

 Konservatiivi: Mitä? Tämä on outo.

Liberaali: No, en minäkään kyllä tätä käsitä… Varmaan joku aforismi.

 Konservatiivi: Mikä kysymys tällainen on? Eikö kaikki kivet ole vanhoja? Ei tällaista voi edes kysyä.

Liberaali: Osoittaa että henkilöllä on tiedonhalua vähän joka asiaan. On relevanttia kysyä asioista, joista ei tiedä.

 Konservatiivi: TWIITTAA SAUNASTA! Ei tähän voi edes sanoa mitään!

Liberaali: Kokeilunhaluahan tässä kysytään ja huumorintajua. Täytyykö kaiken olla niin haudan vakavaa?

 Konservatiivi: että twiittaa saunasta mutta vielä työnantajan välineillä. Edesvastuutonta! En palkkaisi Enenenenenenenenenen.

Liberaali: Niin no, voihan sen noinkin ajatella. Mutta minusta on kekseliästä kääriä N900 Elmu-kelmuun. Onhan se osoitus kuitenkin vastuunkannosta. Voisiko Elmu toimia myös suihkussa?

Niin ottaisitko sinä mapoyrin töihin, vaikka hän twiittaa saunasta?

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Ottaisitko sinä mapoyrin töihin – vaikka hän #twiittaasaunasta?

 1. 2010Timo K sanoo:

  Ottaisin jos olisi työtä tarjottavana ja osaisit homman. Mitä muulla on väliä?

  • mapoyri sanoo:

   Hienoa kuulla että edelleen olen varteenotettava vaihtoehto työmarkkinoilla siitäkin huolimatta, että olen hörhö saunasta twiittailija. Kiitos!

   Ajattelen itse juuri samoin kuin sinä; vain osaaminen merkitsee. Mutta ajattelevatko työnantajat näin yleisesti? Juurihan joku onneton ”volvolainen” sai potkut hullujenhuone-kommentillaanFacebookissa .

 2. Paluuviite: Tweets that mention Ottaisitko sinä mapoyrin töihin – vaikka hän #twiittaasaunasta? « Työtä Meille Nyt ja Heti! -- Topsy.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s