Mobiilirekrytointi on tulevaisuutta Suomessakin

Samaan aikaan, kun me täällä Suomessa pohdimme sosiaalisen median mahdollisuuksia rekrytoinnissa, sosiaalisen median luvatussa maassa Yhdysvalloissa sosiaalinen media on jo pääasiallinen rekrytointikanava.  Siksi ei ole mitenkään kummallista, että jenkkilässä on siirrytty askel eteenpäin ja alettu tarkastella mobiilirekrytoinnin mahdollisuuksia. Koska sosiaalisen median tulevaisuus on mobiilissa ja sen sovelluksissa, on syytä ottaa mobiili huomioon myös rekrytoinnissa.

Amerikkalainen Chris Brablc kirjoittaa blogissaan mobiilirekrytoinnin tulevaisuudesta Mobile Recruiting: What the Future Holds. Brablc esittelee artikkelissaan mobiilirekrytointistrategiaa, jossa Brablc esittelee erilaisia tapoja käyttää mobiilia rekrytoinnissa.

Chris Brablcin mukaan mobiilin merkitys kasvaa päivä päivältä suuremmaksi rekrytoinnissa, koska käytössä olevien älypuhelimien määrä lisääntyy koko ajan. Brablcin teesi käy blogiartikkelista varsin selväksi“Mobile Recruiting is something you need to include in your recruiting strategy. Decide where you think the future of mobile is going and start implementing plans for incorporating it into your recruiting efforts.”

Koska mobiili sosiaalisessa mediassa on tulevaisuutta ja oikeastaan jo tätä päivää, on mielestäni järkevää ottaa se mukaan alusta saakka, kun suunnitellaan sosiaalisen median käyttöä rekrytoinnissa. Uskon itse vahvasti siihen, että rekrytoinnin ja rekrytointiviestinnän tulevaisuus on erilaisissa sovelluksissa. Pelkkä työpaikkojen ilmoittelu internetin uutisvirrassa ei ole yksin riittävän tehokas tapa viestiä ja näkyä. Tarvitaan innovatiivisia lähestymistapoja esim. sovelluksia.  

Kilpailussa osaavasta työvoimasta voittajia ovat ne organisaatiot, jotka omaksuvat verkkosukupolvelle ominaisen tavan kommunikoida ja viestiä. Rekrytointiviestintähän on aina myös organisaation markkinointia ja markkinointi kilpailua potentiaalisten asiakkaiden huomiosta. Tässäkin markkinointikilpailussa voittavat ne, jotka onnistuvat tuottamaan jotain sellaista, jonka käyttäjät kokevat itselleen hyödylliseksi. Tarvitaan uskallusta kokeilla uutta, innovatiivisia ratkaisuja ja erityisesti riittävä perehtyminen uuden foorumin käytänteisiin ja toimintaperiaatteisiin. Sovellusten käyttäjät haluavat hyödyn lisäksi elämyksiä ja henkilökohtaisia kokemuksia. Niitä pitäisi siis pystyä tarjoamaan.

Työtä Meille Nyt ja Heti -hankkeessa on kehitteillä työnhakuun ja rekrytointiin liittyviä sovelluksia. Ensimmäinen niistä tullee valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. Tavoitteena on, että kaikista sovelluksista tulee myös mobiiliversio.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s